Connect with us

Гербери

Борисов скастри ПП-ДБ: Стига сте шикалкавели, парламент може да има и без вас

Published

on

„С този подход да обясняват сутрин по телевизорите, че няма да подкрепят ГЕРБ, а може и с другите, няма да получат подкрепа за плаващо мнозинство. Гюров не е прав – парламент може да има и без тях“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

„Опитах се да се абстрахирам от сутрешните коментатори. Не сме поставяли ултиматуми“, заяви Борисов, адресирайки думите на депутата от ПП-ДБ Андрей Гюров, че ГЕРБ-СДС поставят ултиматуми към тях за състав на кабинет.

Но да шикалкавят с плаващи мнозинства – показва, че не знаят как се управлява. Това, което ние сме си спечелили на изборите – джентълменското споразумение за председател на Народното събрание (НС) и на правна комисия. 

Спечелили сме си парламентарно мнозинство, председател, предложихме най-добрия администратор в България – Росен Желязков. Опитах се да се абстрахирам от сутрешните коментатори. Не сме поставяли ултиматуми“, посочи Борисов. 

„И днешният ден трябва да се използва и да наложим нашата управленска програма върху тяхната, да видим коя по-добра. Нашата е по-добра и по-разписана с всички сектори, но нека да им дадем шанс“, заяви той.

Ако нямат сериозен план за кабинет, това е опит за изнудване – провалете вашия мандат, скарайте се с всички останали„, заяви още Борисов.

Няма срок на търпение. Ще проявим търпение, въпреки обидното им отношение„, подчерта още Борисов.

Най-четени