Connect with us

Нюзрум

Нова среща на водещите сили! Само един депутат от „Промяната“ се отзова на Борисов

Published

on

Представители на ГЕРБ-СДС и на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) се срещат в Огледална зала на Народното събрание. 

От страна на ГЕРБ-СДС на разговорите са председателят на групата Десислава Атанасова, заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и депутати, сред които Десислава Танева, Теменужка Петкова, Костадин Ангелов.

От страна на ПП-ДБ на срещата присъства съпредседателят на ПГ на коалицията Николай Денков, съобщава БГНЕС.

На влизане той реагира с изненада. Когато видя да го чакат десет човека от ГЕРБ, Денков се спря и вдигна ръце. След това каза: „Ама не е това форматът!“

Advertisement

Десислава Атанасова пък изнервено помоли присъстващите оператори с камери и фотоапарати да напуснат, съобщава „Флагман“. 

Николай Денков все пак седна срещу десетимата от ГЕРБ и срещата започна.

Припомняме, че по-рано днес в кулоарите на парламента Томислав Дончев коментира пред журналисти, че ГЕРБ-СДС са склонни да направят някои компромиси, водени от отговорността да бъде сформирано мнозинство, да бъде избрано правителство.

Дончев каза още, че разговорът за управленска програма минава през очертаване на времето за изпълнение на мерки. Той добави, че „в един момент разговорът стига до персонален състав“.

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков каза днес пред журналисти, че няма готовност да се обсъждат имена за състав на кабинет.

Advertisement

На въпрос дали ще предложат състав на Министерския съвет (МС), както вчера поискаха от ГЕРБ-СДС по време на лидерската среща, той обясни, че този въпрос трябва първо да бъде обсъден в коалицията. По думите му се коментира управленска програма.

Това, което ние ще направим, е да подготвим такава програма и да обсъдим с парламентарните групи, като ще започнем с ГЕРБ-СДС като най-голяма парламентарна група, за да видим дали може да получим подкрепа, коментира Николай Денков. И поясни, че това е програмата, която трябва да изпълнява МС.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени