Connect with us

Нюзрум

Алгафари взриви NOVA: Следващият премиер е…

Published

on

Политическият пиар Нидал Алгафари направи предположение, че следващият премиер на България може да е академик Николай Денков. Това той направи в ефира на Нова тв. 

„Говорят за някаква изолация на ГЕРБ, ами те и ПП бяха в изолация в един момент, но двете изолирани големи формации се събраха, намериха общ език и някакъв начин, по който да вървят, а какво ще бъде правителство.

Ами, тъй като не избраха Бойко Борисов за председател на Народното събрание, а това беше най-логичното и тогава на ПП да им се даде примерно на Кирил Петков или Асен Василев да е министър-председател, сега значи Росен Желязков, който е втори по ред в ГЕРБ, става председател на парламента, значи ще дадат на някой от втория ред в ПП да е премиер, примерно акад. Денков“, каза Алгафари.

Той смята, че в бъдещето правителство ще има управляваща опозиция, без значение дали ще бъде избрано с първи или втори мандат.

Анализаторът Кристиян Шкварек смята, че подкрепата за кандидатурата Росен Желязков ще е индикатор за това кои биха били коалиционните партньори. „Възраждане“ може да започне да руши кабинет между първите две партии по антикорупционна линия. Революцията, която започна преди 3 години, завърши с влизането на Борисов в парламента, и изяде децата си“, каза той. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени