Connect with us

Нюзрум

ИЗВЪНРЕДНО: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ постигнаха „джентълменско споразумение“! Шеф на НС ще е…

Published

on

Десислава Атанасова от ГЕРБ даде извънреден брифинг в сградата на Народното събрание (НС). Това се случи след края на срещата между коалициите ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ)

„След няколкдневни разговори двете коалиции имаме изработена обща законодателна програма  за работата на 49-оото НС. Тя включва важните проектозакони, които – освен внесените от МС, ние заедно също ще изработим и ще станат част от общите ни приоритети“, поясни тя.

Атанасова допълни, че списъкът ще бъде обществено достъпен и ще бъде предоставен и на останалите парламентарни групи.

„Втората тема е за избор на председател на НС. Обединихме се заедно, че това ще бъде Росен Желязков“, поясни Атанасова.

По думите й се постигнато „джентъмнеско споразумение“ с ПП-ДБ.

„Това е част от един по-дълъг процес и по-дълъг път. Ние категорично заявяваме, че сега най-важна е държавата ни и апелираме този конструктивен  тон и диалог да продължи. Така, че да се излъчи работещо, редовно правителство“, каза още Атанасова.

Тя каза, че от ГЕРБ ще се опитат да приобщят и останалите парламентарни групи, за да се постигне конституционно мнозинство.

„Този етап, за който се стартира парламента, го приключваме утре. И после започва стартира всичко останало – комисии, председатели на комисии, смяна на регулатори. 

Днес свършихме работата, която обещахме да свършим миналата седмица“, обяви пък акад. Николай Денков от ПП.

Най-четени