Connect with us

Гербери

Топ политоложка взриви БНТ! Заговори за идеята на Борисов

Published

on

„Всички имаме нужда да се замислим как говорим едни с други. В разговора, когато имаме несъгласие, категорично трябва да отсъстват квалификациите. Можем да бъдем ужасно несъгласни с някого, да дадем аргументи за това, без да обидим отсрещната страна. Първият, който се сети, че може да се говори по друг начин, ще има ефекта като движението на автомобилите и спирането на пешеходна пътека“. 

Това каза пред БНР доц. Албена Танева, политолог и преподавател в Софийския университет. 

И допълни, че първо трябва да има дефиниция на актуалния проблем

„Дори не говорим за това дали и как трябва да стане правителството. Ние имаме парламентарна република, която при замисъла си не е предвидено толкова продължително време да има управление, което да е безконтролно.

Най-важно за всяко едно управление е то да не изпада в ситуация на безконтролност. Затова най-важно е да се създадат възможности, дори нестабилно, дори с проблеми по начина на вземане на решения, но да има контрол, публичност и спокойно да преминем през тази безусловно много сложна криза„. 

Доц. Танева коментира още, че предложението на Бойко Борисов служебното правителство да стане редовно е „подмяна на разговора„: 

„Коментарът не е кои да бъдат лицата, които ще бъдат овластени, а каква ще бъде типа подкрепа за тези лица. Правителството е политически орган и с него стои политическа отговорност…

Дано политиците да са се научили да разбират, че е важно да слушат не само най-приближените си, а и тези, които са противници, защото противниците не се състоят само от глупави хора. Трябва да се разбира актуалната ситуация„. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени