Connect with us

Гербери

ГЕРБ и Борисов, отново начело на политическия живот у нас

Published

on

Демонстрация, че ГЕРБ и лично Бойко Борисов вече не са в изолация от останалите политически сили, както бе допреди година, а вместо това е добре дошъл и възможен партньор за всеки, направи Бойко Борисов, докато представителите на ГЕРБ преговаряха с тези на ПП-ДБ, пише в свой анализ „24 часа“.

Лидерът на ГЕРБ лично посети стаите на парламентарните групи на ДПС, на БСП и на „Има такъв народ“. За да разговаря лично с лидерите им Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Тошко Йорданов в партийните кабинети в НС. Борисов не участва в разговорите с ПП-ДБ, за да не се стига до конфронтация с лидерите им. Но пък разговорите му с останалите трябваше да покажат, че има план Б.

„План Б е Бойко“, опита се с шега да подскаже, че има и други пътища Борисов. Но побърза да уточни, че разговорите му извън тези с ПП-ДБ не са за създаване на правителство засега, а само за обсъждане на политики.

Докато водя преговори с втората политическа партия, коректно ли е да обикалям другите кабинети и да търся друга подкрепа? Докато не изчерпаме темата с ПП-ДБ, с другите търся какво и как може, каза Борисов след срещата си с хората на Слави Трифонов. Никой от лидерите на другите формации не заяви да е търсена подкрепа от тях, нито обеща такава, а Тошко Йорданов от ИТН обясни, че от тях нищо не зависи.

Първа лидерката на БСП Корнелия Нинова се срещна с Борисов в четвъртък сутринта. Там обаче той не срещна подкрепа за кандидата на партията си за председател на НС Росен Желязков, нито за идеята той да се върти на ротационен принцип. Съгласие не било постигнато и за оръжията за Украйна, а само за нуждата от изготвяне на бюджет, да не се вдигат данъците и за съдебната реформа.

Най-четени