Connect with us

Гербери

ИЗВЪНРЕДНО: ГЕРБ и ПП/ДБ се споразумяха, ето какъв е планът и с какво започват

Published

on

Двете най-големи формации в НС създават работни групи, които до вторник ще направят предложения за законодателни промени. Те ще бъдат ръководени от Росен Желязков от ГЕРБ и акад. Николай Денков от ПП.

Това стана ясно на съвместен брифинг в Народното събрание на ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ.

„Предложенията ще значат, че сме намерили разумно сътрудничество и ще бъдат подкрепени в пленарна зала“, обясни Десислава Атанасова.

Двете коалиции ще се опитат да намерят и конституционно мнозинство за съдебна реформа.

„Ние сме убедени, че дълбока реформа ще се реализира само чрез конституционна реформа. Ние се радваме, че има диалог, преди месеци не беше възможно. Никой не говори нито за посолства, нито за „брак“, подчерта тя.

„Дали ще има правителство и с кой мандат, зависи от усилията на всички нас. Ние от ГЕРБ/СДС сме убедени, че пътят за излизане от ситуацията е редовно правителство, зад което стои стабилно мнозинство“, каза Атанасова.

„Това, че имаме съвпадения не е новина. Всички сте ги слушали 5 кампании. Всеки от нас има избиратели и е поел някакви ангажименти, сега сме на първия етап – да се опитаме да рестартираме парламентарната република“, подчерта и Христо Иванов.

Не бива да говорим за наши и ваши. Говорим за международни стандарти. Досега сме започнали работа по европейски стандарти, а не по наши или ваши“, каза лидерът на ДБ.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени