Connect with us

Нюзрум

Ексклузивно! Карадайъ обяви ще има ли редовен кабинет

Published

on

Бих искал да благодаря на всички български граждани, които участваха на тези избори, най-вече на тези, които гласуваха за ДПС. Искам да благодаря на структурите на ДПС за добре свършената работа. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на пресконференция след края на изборния ден. 

„Тъй като другите политически партии не правят заявления, но ние сме тук, ще изчакаме резултатите и ще направим анализ и тогава ще направим политическите оценки, но все пак бихме искали да кажем, че в тази ситуация, която се намира държавата на българските политици ни е нужен разум, отговорност, диалог“, допълни той.  

„Мотото ни е в основата на това всички политически сили да са въздържани в коментарите си докато не излязат резултатите, защото след тях е необходим диалог и в него да намерим онази формула, с която дневният ред на хората да стане дневен ред на политиците и бъдещия кабинет, за да могат да се решават проблемите на хората“, обясни още лидерът на ДПС. 

Той заяви, че ДПС няма да чертае разделителни линии, ще бъде партията, която призовава за диалог. 

„Ще положим всички усилия да има редовен кабинет, защото без да се преодолее политическата криза няма да се преодолеят и другите. Г-н Цонев понякога казва: „Говорещите глави през медиите се опитват да налагат нещо на политиците и обществото. Ние няма да се водим от говорещите глави, а от проблемите на българските граждани“. Българските граждани имат ясни проблеми. Видяхме проблемите на хората. Нашата кампания се основаваше на това – дневният ред на хората да бъде дневен ред на политиците в НС“, каза Карадайъ. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени