Connect with us

Нюзрум

Кабинет ала „Попов“ от 90-те ще финтира всички, ако Борисов подкара влака, ПП ще…

Published

on

По важните неща проблем няма. Проблемът е личностен, който победи, той кара влака. Ако Борисов го направи, трябва да го направи така, че да има спокойно политическо бъдеще и старини.

Това заяви в ефира на Нова телевизия икономистът Кузман Илиев.

„За ГЕРБ и в частност за Борисов е изключително важно да има правителство и той да бъде подкрепен. ПП иска да бие, за да може да си запази лицето. Съществува един неизказан натиск върху ПП“, заяви Илиев..

„Ако те са първи, ще кажат, че Борисов е виновен, че няма кабинет и е поставил условия. Ако обаче Борисов подкара влака, то ПП нямат какво да направят“, смята Илиев.

В студиото бе и експертът Евгени Кънев. Според него няма как да има коалиция, но е възможно да има кабинет.

„Това ми напомня ситуацията от 90-та година, когато имаше икономическа катастрофа, сега има политическа такава. Може да се направи кабинет като кабинета „Попов“ от 91-а година, който стартира пазарните реформи в България.

„Кабинет за няколко месеца, който да реши ключовите въпроси за еврозаконодателството и Шенген“, добави Кънев.

„Ситуацията е много променена. Имаме изключително голяма тежест на инфлацията, която изисква адекватни управленски решения“, категоричен е той.

Според Илиев електората на ПП и ДБ няма как да одобри кабинет в колаборация с ГЕРБ. По думите му обаче политиците така са си постлали.

„Българите искат от всеки по нещо, но заедно никой не предлага всичко“, каза още той и добави, че хората искат нещо разумно и нормално.

Най-четени