Connect with us

Нюзрум

Костадинов изби рибата: От американския посланик зависи дали ще има кабинет

Published

on

Съставянето на правителство в България зависи от два фактора – от българските избиратели и от американския посланик.

Такава теза развива пред „Труд“ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Българските избиратели са тези, които имат най-голямата власт, но тяхната власт намалява правопропорционално на нежеланието им да отидат да гласуват, подчертава Костадинов.


“Ако отидат да гласуват примерно 70-80% от българите, желанието на американския посланик да има правителство в България под една или друга форма няма да се сбъдне. Ако отидат да гласуват 40% от българите, както твърдят социолозите, тогава волята на американския посланик ще се осъществи доста по-сериозно“, обясни Костадинов.

“От тази гледна точка ние призоваваме българските граждани да отидат да гласуват, защото колкото повече го направят, толкова по-слабо ще бъде влиянието на американския посланик“, подчертава лидерът на „Възраждане“.

Костадинов коментира и темата за войната на Русия в Украйна, като изтъкна, че „мястото на България в този конфликт е не да помага на едната или на другата страна, а да посредничи, защото и Русия, и Украйна са ни близки държави.“


“С влизането на еврото ще бъдат ликвидирани 30, 40, 50% от спестяванията на българите. Това българските граждани го разбират много добре и точно по тази причина подкрепят инициативата за запазването на българския лев“, посочи още Костадинов.

По думи на Костадинов, казани пред БТВ, до голяма степен инфлацията се помпа отвън, тъй като нямаме собствено производство.

“Без запазване на българската финансова независимост не можем да запазим самостоятелна политика и ще изпаднем в позорната ситуация, в която се намираме в момента, когато България е блокирана от зърнопроизводителите ни, затова че дъмпинговият внос на зърно от Украйна ги унищожава. Нашето собствено правителство ги подкрепя, но нищо не може да направи, защото не зависи от него, а от Брюксел“, аргументира тезата си лидерът на „Възраждане“.

Най-четени