Connect with us

Нюзрум

Джамбазки захапа шефа на фонд „Култура“, защо и къде лети с правителствен самолет?

Published

on

Съпредседателят на ВМРО Ангел Джамбазки отправи с писмо въпроси до премиера Гълъб Донев и служебния министър на културата Найден Тодоров, свързани с нашумелия през последните дни шеф на Националния фонд „Култура“ Сава Драгунчев.

Поводът за тези въпроси е породен от появилите се в социалните мрежи снимки на Драгунчев от 29 март 2023 г.

„На тях ясно се вижда, че въпросното лице се намира на правителствения терминал на летище София пред червен килим, водещ към входа на правителствения самолет“, съобщава в позиция ВМРО.

Проверка на Ангел Джамбазки е установила, че самолетът във въпросния ден е летял до Фарнбъро, Великобритания.
Предвид противоречивата дейност на управлявания от Драгунчев Национален фонд присъствието му на този полет повдига още повече въпроси, които българският евродепутат задава:

1. Къде отива директорът на Национален фонд „Култура“ и каква е причината да лети с правителствен самолет на Република България?

2. Каква е целта на неговото пътуване и има ли общо то с провеждането и организацията на предстоящите парламентарни избори в чужбина?

Сава Драгунчев нашумя през последните дни, след като в интернет вече изтекоха записи от вулгарното шоу, платено с държавни пари. Над 90 хиляди лева са отпуснатите по проекта, с който е кандидатствал миналата година организаторът на проявата – фондация „Сингъл Степ“.

Редно е подчертаем, че проектът е с „присъстващ хазартен елемент“. Самото събитие беше анонсирано във Facebook като „Бинго за лица над 18 години“. В този контекст трябва да припомним също така, че парите са дадени по програмата „Възстановяване и развитие на частни културни организации“ в категорията „Културно предприемачество“. Вчера изявление на Сава Драгунов отново скандализира обществото. Той обясни финансирането на проект с думите: „В Европа сме, има дадености, с които трябва да се съобразяваме“, припомнят от ВМРО.

Най-четени