Connect with us

(О)позиция

„Продължаваме Промяната“ върви надолу! Хората не виждат никой! От тях ще остане една фирмена табела“

Published

on

Според политолога Любомир Стефанов меденият месец на правителството е свършил.

„Правителството трябва да администрира харчовете, те имат спирачки и стимули това да се разгърне. Не бива да се действа на парче, защото изглежда несериозно, даването на пари на калпак не действа в тяхна полза“, смята Стефанов.

Политологът отбеляза, че вече недоволство към управляващите има.

„Правителството губи популярността си, крехката преднина на изборите трябваше да бъде използвана за въвеждане на непопулярни мерки, това не се случва“, констатира той.

„Те поемат надолу. „Продължаваме промяната“ не е позната, виждаме само две лица – Кирил Петков и Асен Василев. Няма местни структури, няма координатори, няма партия. Тези неща са важни, в демокрацията партийността е нужна, народните представители трябва да контактуват със своите избиратели. „Продължаваме промяната“ може накрая да остане само фирмена табела“, прогнозира политологът.

Според Любомир Стефанов стабилност в коалицията няма, а съществуват в динамично напрежение.

„Точки за напрежение има достатъчно – бюджет, минимална работна заплата, пенсии, взаимоотношенията с президентството“, каза той.

„На Радев му е малко трудно да се върне в институционалните си рамки. Има хора, които са близки до него и сега са в правителството като негови говорители, това създава разнобой в коалицията“, смята Стефанов.

Стефанов вижда възможност Румен Радев да оттегли подкрепата си от правителството, но не в степента и отношението към кабинета на Бойко Борисов.

„Делегитимирането на новото правителство е рисково и за президента, това би изглеждало несъстоятелно“, отбеляза той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени