Connect with us

Timeline

Мартин Димитров призна, че Балкански поток е построен без един лев от бюджета ни

Published

on

От Фейсбук профила на Евгени Петров

Безобразно поведение на Мартин Димитров при Цветарка Ризова. Безобразно! Единствената истина, макар и през зъби е да признае, че Балкански поток се построи без един лев на данъкоплатците и от бюджета /ало Мирчев, Атанасов и група папагали/. И ето така, като кажа нещо подобно още преди години в интерес на истината, се превърнах в платен гербер и какво ли още не. И умнокрасивите бавно, методично и упорито ме загубиха. Явно по-мокър не мога да стана.

Какви десет години се е бавила връзката с Гърция бе Martin Dimitrov? Ако я бяхме построили преди 10 години от задните части на кравите край Александруполис ли щяхме да черпим газ? Договорът с азерите беше подготвен едва през 2013 година, подписан след това от Бойко Борисов с единствената цел ДИВЕРСИФИКАЦИЯ. Планът беше да се построи „Набуко“. Той пропадна. В същото време заради диверсификацията през 2015 година започна подмяна на всички интерконектори с реверсивни, така че да може да тече газ и от юг на север. И ако сега всеки повтаря като мантра за азерския газ, то е защото има условия за това.

И още да ви питам, защото на Ризова толкова й е акъла как така Борисов като защитник на Путин купи 20% от терминала за втечнен газ в Александруполис? Нещо, което публично признаха и най-големите му критици в енергийната сфера.

А тезата, че въпреки всичко, изброено по-горе била, че Борисов обслужвал Путин като забавил строежа на газовата връзка е меко казано пропагандна партенка. Строежът се забави с между 5 и 8 месеца заради Ковид пандемията. Да спомена само, че по същата причина с повече от година ни забавиха доставките за Ф-16.

Но не очаквах, че Мартин Димитров ще се бори с такива средства за попадане в парламента.

Най-четени