Connect with us

Timeline

Министерството на отбраната с конкурс за свободна длъжност, Гаджев призовава да коригират условията

Published

on

Министерството на отбраната е обявило конкурс за длъжността държавен експерт в отдел „придобиване на материални средства и услуги“ към дирекция „обществени поръчки“. С други думи става въпрос за модернизацията на армията.

Единственото, което буди недоумение е, че за въпросната позиция в изискванията е записано кандидатът да има умения по история и археология.

„Надявам се „придобиването на вещево имущество“ да не е свързано с разкопки и оценка на историческа стойност“, коментира Христо Гаджев от ГЕРБ, който публикува и документ от конкурса.

Гаджев допълва, че в  обявения на следващия ден конкурс за по-ниската длъжност главен експерт в същата дирекция, подобно изискване няма. Не е имало и в предходни конкурси в годините назад. Още по-интересно е, че двата конкурса са обявени по мобилност на държавни служители, т.е. да дойдат от друга администрация.

„Оттук могат да се направят два извода: МО почва нова политика по придобиване и поддръжка, която изисква специфични познания по археология и търси специалисти от Министерство на културата, НИКН, музеи и др. Нагласен конкурс с предизвестен победител, заради когото се променят условията.

Гаджев призовава министъра на отбраната да вземе мерки и да прекрати конкурса, като се коригират условията. „Може да потърси и кой ги е предложил. След месец ще го питам пак“, пише още Гаджев във Фейсбук профила си. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени