Connect with us

Гербери

Росен Желязков: Уверен съм, че ГЕРБ-СДС ще е първа политическа сила

Published

on

Който и да спечели изборите, уверен съм, че ГЕРБ-СДС ще бъда първата политическа сила, но няма да има необходимото мнозинство да може да определя структурата и състава на кабинета. Това заяви Росен Желязков от ГЕРБ пред бТВ.

„Затова и в предходния парламент предложихме една работеща формула – предвид краткия хоризонт, на който и да е следващ парламент, а това е неговата експертност.

„Като първа политическа сила, получавайки мандата, ще предложим такъв тип кабинет, който да получи подкрепата на политически сили, които изразяват сходни геополитически и вътрешнополитически виждания за развитието на страната“, добави той.

По думите му е необходимо най-накрая да има редовно правителство, защото това е най-естествената структура на управление.

„Служебните кабинети са изключение, независимо че се превърнаха в правило през последните две години. Редовният кабинет е предпоставка да има работещ кабинет“, каза Желязков.

Той заяви, че новият кабинет трябва да вземе мерки относно инфлацията, както и да се случат реформите в съдебната система.

„Взели сме, като решение на конгрес, че няма да се коалираме с БСП. Разбира се не бихме търсели подкрепа и не бихме очаквали такава от „Възраждане““, добави Желязков.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени