Connect with us

Timeline

Шкварек: Не протести и подписки ни отърва от еврозоната, а безумната финансова политика на Асен Василев

Published

on

От профила във Фейсбук на Кристиян Шкварек

Зам. – председателят на ЕК обяви, че не заради неприети закони, а заради инфлацията в България са ни спрели да влезем в Еврозоната.

Мен лично това изказване ме поставя в политически неловко положение.

Като човек, който е против влизането ни в Еврозоната, докато Брюксел и ЕЦБ се управляват от сегашната либерална клика, аз съм принуден сега да благодаря на Асен Василев за некадърната му финансова политика като служебен и после редовен министър, с която безотговорно напомпа инфлацията в страната.

Захвърляйки 25 години консервативна финансова политика в България, Василев от една страна тежко навреди на държавата, на бюджета и на най-бедните българи, правейки живота им значително по-скъп. И същевременно, от друга, с това си действие еднолично спаси страната от предаване на паричния ни суверенитет на безумците, които управляват Европа в момента.

Не беше референдум, протести, подписки, Възраждане или нечии застрахователни интереси, което ни е отървало от Еврозоната, а оказва се просто година и половина безумна финансова политика на Асен Василев. Сконфузна и объркваща ситуация за хората като мен, които се радват, че Еврозоната се отлага, но същевременно съжаляваме за двойно задлъжнялата ни от политиките на Василев държава и обеднелия народ.

„Всяко зло за добро“ е казал народът, изглежда трябваше да понесем некадърността и лявата политика на „Промяната“ и изяждането на спестяванията ни, за да ни се размине по-голямото зло: да предадем на либералите в Брюксел най-силния възможен инструмент за натиск срещу София.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени