Connect with us

Нюзрум

Костадин Костадинов: Провокациите не спират, искат да разделят обществото

Published

on

„В момента се намираме в един сериозен преходен момент. Външни сили чертаят разделителни линии в нашето общество. Провокациите не спират, последната беше с вандалското посегателство на паметника на Съветската армия. Провокациите не спират,“, това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в предаването „Денят започва“ по БНТ. 

„От „Възраждане“ не коментираме социологията, това е наш принцип. Данните, които се появяват преди избори често се различават след изборите. Ситуацията в момента е непредсказуама“, така Костадинов коментира последното проучване на „Алфа Рисърч“, според което ДПС и „Възраждане“ се борят за третото място.  

„Електоралните нагласи след 10 дни могат да бъдат тотално различни. Единствените две решения, които обединиха всички парламентарни групи, бяха по идея на „Възраждане“, каза още той. 

„Ние винаги сме търсели разговори с всички останали политически сили. Може да не харесваме избора на българските избиратели, но сме длъжни да го уважаваме. Може да не ни харесва конфигурацията в НС, но сме длъжни да разговаряме с всички политически сили“, заяви той. 

Най-четени