Connect with us

Нюзрум

Гълъб Донев: Високите цени на храните се оказаха “вкусна” тема за всички

Published

on

Координационното звено начело с министъра на икономиката Христо Алексиев да измисли механизъм за контрол и наблюдение на високите цени на храните – това възложи в началото на днешното правителствено заседание премиерът Гълъб Донев.

“Поскъпването на хранителните стоки е чувствителен въпрос, даже болезнен за голяма част от хората в България. В резултат на усилията на правителството в последните седмици започнаха да излизат на светло някои нелоялни практики“, каза той. 

“От началото на февруари, когато проведох среща с министри и шефове на агенции и комисии, темата за цента на храната се оказа особено вкусна за всички, някои откровено злоупотребиха като си приписаха услуги за падане на цените или като използваха цената на сиренето, за да отклоняват или привличат вниманието на публиката”, подчерта той. Донев разказа, че напоследък забелязал и опити от страна на хранителните вериги за трайни промоции на някои храни. Тепърва обаче кабинетът ще направи среща с шефовете им, както и с производителите за намаляването на цените.

Най-четени