Connect with us

Fake Harvard

Кирил Петков идиотски горд, че не е познал, че Путин ще превземе Украйна за 3 дни

Published

on

„Аз съм горд, че България не се сниши, а беше там от правилната страна на историята в критичен момент на войната“, това написа съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в инстаграм профила си. 

Днес се навършва 1 година от руската инвазия в Украйна. 

„Горд съм, че няма да се срамуваме един ден, когато тези събития са част от учебниците по история. А в същите тези учебници съм сигурен, че ще пише, че Украйна е успяла да се освободи и си е върнала териториалната цялост, а Путин е останал в историята като неуспелия неадекватен диктатор, след който Русия е започнала своята промяна“, написа още Петков. 

„Една година война, една година човешки страдания, една година невинни жертви… Ужасяващо беше да видя многото изгорели танкове в предверието на Киев. Никога няма да забравя при посещението ми в Буча – разрушения от руска ракета жилищен блок, който приличаше точно на тези в Младост, а между тухлите имаше остатък от детска играчка. На такова място виждаш как думите губят силата си и човек усеща трагедията със сърцето си. Няма по-голям ужас от война. Тогава си дадох сметка какво реално означаваше да не се помага на Украйна – означава руската армия да мине през цялата страна, да има много повече детски играчки в пукнатините на разрушените сгради“, коментира посещението си в Киев той.

Бившият премиер посети украинската столица през април 2022 г. Тогава българската делегация се срещна с украинския президент Володимир Зеленски. 

„Ами ако всичко това се случваше не в източна Украйна, а в източна България? Как щяхме да искаме света да реагира, ако тази детска играчка беше в жилищен блок във Варна? Щяхме ли да искаме от Европа да не ни помогнат?“, попита Петков в публикацията си. 

Най-четени