Connect with us

Парламент

Веселин Марешки се завръща! Вижте как аптекарят мисли да влезе в парламента като депутат

Published

on

Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки ще участва в извънредните парламентарни избори на 2 април. Това стана ясно, след като Районната избирателна комисия във Варна регистрира инициативен комитет за издигането на Марешки за независим народен представител, пише Труд бг.

Комитетът е 7-членен и се представлява от Николай Наков, а в състава му влизат двама общински съветници – Щериана Иванова и Николай Почеканов.

В края на миналата година те напуснаха групата „Свобода и Воля“ и заедно с независими свои колеги основаха нова петчленна група „СДС и Воля за Варна“, оглавявана от доайена в местния парламент д-р Янко Станев.

Веселин Марешки се връща на политическата сцена, след като през 2017 г. бе избран за депутат в 44-то Народно събрание като лидер на партия „Воля“ и бе зам.-председател на парламента до края на мандата му.

През март миналата година той бе осъден на втора инстанция от Варненския апелативен съд на 4 г. затвор за изнудване на местен бизнесмен. Делото все още не е гледано от Върховния касационен съд. 

До 28 февруари инициативният комитет трябва да предаде списъците с избиратели, подкрепящи издигането на Веселин Марешки за независим кандидат-депутат, се посочва в решението на РИК.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени