Connect with us

Гербери

Борисов бесен в Любимец, разби ПеПе, ДеБъ и Рашков: Вече деца умират! Животът ще им го върне

Published

on

Две лъжи бяха опровергани вчера – от живота и от фактите. И както се казва в една стара песен: „Не аз, животът ще ви го върне.“ И той им го върна. Деца умират. Но когато ние идвахме тук, когато в Харманли имаше протести, ние направихме така, че България да бъде пример за нулева миграция и етническа толерантност.

Това заяви Бойко Борисов на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от хасковския град Любимец.

„Бойко Рашков и „Продължаваме промяната“ доведоха до това по пътищата на България да настане ад. Даваха България за пример, че опазваме границата. Виновни са лидерите на всички политически партии, които не направиха правителство. Служебните министри не са виновни, те толкова си могат, те не са избирани. Но понеже ние всички абдикираме от основното си задължение след изборите да се направи работещо правителство, за съжаление, струва полицейски, детски, човешки животи“, заяви още той.

„Освен това, когато ние говорехме за еврозоната, всички бяха против. Вчера при госпожа Ризова не можах да говоря, не ми позволиха. Влизането в еврозоната е на два такта. Политическо решение, признание, че си добър, че си техният човек. Затова ни пуснаха нас, а хърватите се учеха от нас. Машите приятели Румъния ги отделиха то нас. Това беше преди две години“, допълни Борисов.

Advertisement

Делян Добрев пък коментира, че по броя на хората в залата си личи, че ГЕРБ в Хасково е силен. Той коментира и отсрочката за приемането на България в еврозоната.

„От 1997 г. сме във валутен борд и добре, че е така. Първият опит да влезем в еврозоната е 2008. Не ни пускат. Първо трябва да си в чакалнята. И там не ни пуснаха – заради световната финансова криза. Нов опит 2010, 2012 – пак не ни пускат. Изпълнявайки всички критерии, 2020 г. България влезе във въпросната чакалня. И е въпрос на време да влезем в „зъболекарския кабинет“, както се изрази господин Борисов“, каза Добрев и допълни:

„Какво се случи като влязохме в тази чакалня? От първия ден, в който ние влязохме в чакалнята на еврозоната и банковия съюз, започнаха организираните протести срещу ГЕРБ. Не искам да влизам в конспиративни теории, но вероятно някой ги финансира тези протести. От тогава досега България загуби своята посока и тръгна назад“.

„Правителствата на Промяната и ДБ, които вече са заедно, напомпаха инфлацията в България до 20%. А за да влезем, нашата инфлация трябва да е 7,5, а тя е 20. И тази инфлация ни ограбва всеки ден“, заяви още той и изчисли, че за една година българите са обеднели с 20 милиарда.

„Време е на 2 април да им кажем довиждане и държавата отново да тръгне по правилния път“, заяви Делян Добрев.

Advertisement

Кметът на града Атанас Атанасов приветства гостите си и заяви, че благодарение на управляването на ГЕРБ са изградени детски и спортни площадки, обновени са училища, детски градини и ясли, модернизирана е болницата, реконструирани са църкви, читалища и др., възстановена е инфраструктурата.

„И тук е мястото да ви благодаря, господин Борисов, за помощта и подкрепата, която винаги сте оказвал на община Любимец“, отбеляза още той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени