Connect with us

Спор(Т)но

Шок за Левски! Милиардер се отказа да купува клуба, заради алчното поведение на спонсора на „сините“

Published

on

Бизнесменът Драган Шолак се отказа да купува „Левски“. Преговорите с мажоритарния собственик на „сините“ Наско Сираков компанията на Шолак Sport Republic да стане собственик на клуба са приключили неуспешно.

Това заяви Шолак в свое изявление. Ето пълния текст на официалното становище на основателя и председател на Надзорния съвет на United Group.

„Във връзка с големия обществен интерес към потенциалната сделка между United Group и/или Sport Republic, свързана със собствеността на ФК „Левски“, бих искал да ви информирам, че преговорите за придобиване на клуба завършиха неуспешно.

Положихме сериозни усилия и приложихме цялата си професионална експертиза, за да преструктурираме основно дълговете на ФК „Левски“ и да развием стабилен бизнес модел, който да гарантира устойчив успех на клуба – както очакват многобройните поддръжници и фенове на ФК „Левски“ в България. За съжаление не постихнахме успех.

Бих искал да изразя специалната си благодарност към министъра на младежта и спорта г-жа Весела Лечева и българските институции за подкрепата и ангажираността им по време на целия процес.“

Според наша информация преговорите са пропаднали, заради алчното поведение на спонсора на „сините“ Мило Борисов. Както е известно неговата букмейкърска компания от доста време дерибейства в Левски и със сигурност има нещо гнило в тъжната поредица от 9 срещи без победа за тима на Станимир Стоилов. И то все при добри коефициенти…

Най-четени