Connect with us

Fake Harvard

ПП се разпада неудържимо! Депутат напусна Киро и Асен с: Не врявам в токсичното им говорене

Published

on

Депутатът от ПП Иван Манев напуска партията: Разочарован съм, каузата стана все по-невидима! Това обяви самият той в личния си профил във Фейсбук. 

От думите му стана ясно, че се е хвърлил с голям плам в каузата на ПП, но в последствие е бил разочарован. Манев разкри, че е влязъл в „Промяната“ по покана на адаша си Христанов. 

 „Познавам се с Иван Христанов от близо 20 години. Много пъти сме разговаряли за ситуацията в България и за политическата сцена. През септември 2021 той ме покани да му ударя едно рамо в Плевен за кампанията на „Продължаваме Промяната“. Бяха го поканили да се присъедини към проекта. Няколко дни след това ми звънна отново и ме покани за листата в Плевен. Това беше и моя кауза и се съгласих.

 Така станах част от „Продължаваме Промяната“. Работихме за каузата заедно с всички приятели от „Промяната“, но след редица ходове и събития, каузата стана все по-невидима. „Промяната“ зае своята позиция на политическата сцена, която според мен направи постигането на каузата все по-трудно. Разправиите в парламента допълнително ни отдалечаваха.

Advertisement

Чертаха се червени линии, партиите си гледат избирателите само и как да не ги обидят и да ги загубят за следващите избори. Това пречеше за взимане на важни решения за българския народ, който страда и продължава да губи вяра, както в политиците си, така и в бъдещето си. Младите гледат на къде да тръгнат и да се махнат от това безперспективно място за тях.

Никой в парламента не мисли за целия български народ. Какво иска той, каква е българската мечта, кога ще заживее нормално и този прословут преход ще свърши. Общата отровна среда ще се повтори и в следващия парламент, а аз не чувствам, че това е правилния начин политиците да разговарят с хората“, заяви Манев в социалната мрежа.

„За съжаление всички партии възприеха този тон на омразата по необратим начин. Този път не е правилен и няма да доведе до очакваната промяна според мен. И това е причината да напусна „Продължаваме Промяната“. Разговорът в политиката трябва да е друг. Фокусът на разговор не трябва да е насочен към избирателя, а към българския народ, към всеки един, без значение, за кого гласува и дали въобще гласува.

Аз ще продължа да се боря за каузата, да имаме нормална държава в която да отглеждаме децата си и да им даваме бъдеще тук. Аз не вярвам в токсичното говорене, пътят просто е друг и скоро ще разкажем за него“, добави бившият депутат от ПП.

Advertisement
Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени