Connect with us

Импийчмънт

Новото правителство на Радев още не се е заклело, но Киро и Генерал Гном вече плашат министрите

Published

on

Съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов коментира, че следващото служебно правителство ще е „още от същото“ и изрази надежда, че служебният кабинет ще осигури честен и прозрачен изборен процес. Бившият премиер Кирил Петков настоя служебното правителство и конкретно МВР да си „свършат работата безупречно“ на изборите, защото гражданите разчитат да има честни избори. И двамата заплашиха да следят хората на Радев!

От своя страна депутатът от ГЕРБ Тома Биков подчерта, че приоритет на назначеното днес служебно правителство е да подготви изборите и призова министрите да насочат усилията си точно в тази посока. Той приветства решението на президента да смени министъра на културата.

„Служебното правителство не направи нищо по Плана за възстановяване и устойчивост и страната ни може да изгуби 46 млн. евро за култура“, аргументира се Биков.

Народният представител Йордан Цонев от ДПС поздрави новите, стари министри от кабинета на „Донев 2“ и определи като правилна стъпката на президента Радев за рокадата в министерството на културата. 

От БСП не очакват нищо ново от новия служебен кабинет. Според социалиста Георги Гьоков първото служебно правителство на Гълъб Донев се е провалило в социален аспект.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени