Connect with us

Fake Harvard

Голата на снимката е гадже на депутат на Киро! Тя е измислила новото лого на ПП, на което се смеят всички

Published

on

Стана ясно кой стои зад новия дизайн на „Продължаваме промяната”, който беше презентиран в последната седмица по меко казано наивен начин – с публикуване на кръгове, квадратчета и триъгълници. Крайният вариант на новото лого на ПП беше зареден на официалната им страница във Фейсбук в 02:00 часа през нощта, което също озадачи потребителите, пише Трибюн.бг.

Мрежата беше залята с коментари, свързващи геометричните фигури с известни любовни триъгълници вътре в партията. Много от онлайн потребителите заявиха, че новото лого е детинско и не отива на политическа партия. Други стигнаха по-далеч като заявиха, че дизайнът е копиран от популярния филм „Игра на калмари” или е „Гугъл разработка“.

След като цяла седмица стотици онлайн потребители се питаха „Абе, кой я измисли тази глупост?!”-отговорът вече е ясен. Гаджето на депутата от „Промяната” Йордан Терзийски.

Информацията ни беше потвърдена лично от нахаканата дама, която влезе в диалог с критикуващите я онлайн потребители в специализирана група за дизайн в социалните мрежи.

„Май ще трябва да пусна подробната разработка на проекта в скоро време в групата”. Това пише в коментарите самата дизайнерка на логото на „Промяната” Десислава Средкова.

Публикуваме тук част от коментарите, които я провокираха да отговори:

„Абсолютно скучен и корпоративен подход, както за логото, така и за публикациите. Освен това прилича на Google разработка”, смята Драгомир Божкилов.

„Бездарно, но еквивалентно. Пасва им на 100%”, пише Андрей Тотев.

„Много критики имам към цялата визия, чисто от дизайнерска гледна точка. Първата ми асоциация е инфантилност. Ребрандират визия, която все още не се е наложила, тъй като партията е съвсем млада и опростяват лого до ниво детска градина. Цветовата палитра напомня на Google, минус 1 цвят, а ако се направи черно бяло ще се загуби целия ефект. Самото лого с буквата П изглежда затворено. Не навява към асоциации на „промяна“, „надежда“ или „врата към по-светло бъдеще“, каквото беше първоначалното лого (колкото и зле да беше направено), а сега е затворено вътре в себе си. С прости геометрични фигури. Не са спазени много от основните правила в дизайна, за политически кампании пък няма да коментирам, че няма ясно послания, а има дълго обяснения какво символизира всеки цвят и фигура, която напомня на програмата на бялото братство. Ако трябва да пишеш толкова дълго обяснение защо си направил един дизайн, значи идеята ти се е загубила тотално. Честно казано на мен ми прилича на разработка за курсова работа на студент по графичен дизайн и реклама.

ПС. И мен лично много ме дразни, че няма симетрия”, коментира Надежда Ганева.

„Асоциацията отново не е ок. Както първия път беше „врата в полето“, смята Надежда Ненова.

Според снимките на Средкова в социалните мрежи, тя е в любовна връзка с депутата от ПП Йордан Терзийски, освен това е и активен поддръжник на партията. Дамата има награда за дизайн на баня през 2012 година. С което отпада версията, че който им е измислил новото лого иска да им отмъсти.

Най-четени