Connect with us

Парламент

Парламентът се тресе, заради депутатка от Дебъ: Чудят се НСО да я пази или да я разпитват за тероризъм

Published

on

Случаят със заловения у нас британски гражданин, издирван от Интерпол, и комуникирал с депутатката на ДеБъ Албена Симеонова подпали парламентарните схватки още сутринта. Георг Георгиев изчете декларация провокирана от случая и обяснена със загриженост за сигурността на депутатката.

„Държавата е обект на пробив на сигурността – грабежи, домови кражби, бум на битовата престъпност, разбити коли, убийства, катастрофи. Случващото се по пътищата вече взима застрашителни размери“, заяви той и допълни, че улиците са пълни с мигранти.

Пикът обаче било вчерашното задържане на издирвания от Интерпол. „В досег с този човек повече от месец, месец, в който се чудим къде са били българските служби и МВР, достъп е имал наш колега народен представител. Ние сме притеснени за здравето и живота на тази колега, която е била заблудена от миловидния му външен вид и в медиите го нарича „абсолютно нормален човек“, заяви Георгиев.

Той е притеснен, защото това се случвало с партия, в която има бивши представители на службите, „хора, които работят с тежко секретна разузнавателна информация, до степен да знаят кога са се срещали лидери, кой е подслушван и кой – не, хора които са били в службите и в миналото като г-н Атанасов, които не са предупредили своята колега“.

Георгиев смята, че това е много дълбок провал в сигурността на „най-чистата и добрата, макар и най-малката партия в този парламент“. „Партия, в която знаем, че нейните редици са имунизирани от това в тях да се инфилтрират престъпни фактори. Всички сме смъртни и застрашени да бъдем въвлечени в нещо не толкова красиво, което не съответства на красивия облик на нашата безгрешна партия“, атакува той с тънка ирония ДБ.

И добави – „ако в такава партия могат да влязат подобни елементи, не знам какво може да случи в партия, за която знаем, че има хора, които сътрудничат с граждани на Руската федерация“. „Ако в „Демократична България“ може да има такива хора, какво остава за ПП. С тази декларация искаме да дадем опция на колегите да обяснят какво се е случило“, каза той. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени