Connect with us

Парламент

ГЕРБ внася закон: Минаваш незаконно границата ни, влизш в затвора! Сега да видим мигрантите

Published

on

Депутатът от ГЕРБ-СДС от Варна Бранимир Балачев ще внесе предложение за изменение в Наказателния кодекс за нелегално пресичане на границата, обяви на пресконференция днес самият народен представител, цитиран от БТА.

Той обясни, че ще предложи минималното наказание да стане 3 години „лишаване от свобода“ и всеки, който премине границата не по законоустановения път, ще получи ефективна присъда. По думите му при такава долна граница не може да има условна присъда. В момента наказанието за незаконно пресичане на границата е до 5 години.

Депутатът е на мнение, че долната граница от 3 години ще доведе до намаляване на нелегалните мигранти и ще действа превантивно на тези, които са решили да преминат незаконно границата. Той смята, че предложението му ще бъде прието.

Балачев допълни, че през последните години за незаконно преминаване на границата няма нито една ефективна присъда.

Депутатът съобщи още, че има влязло в сила решение, с което собствеността на цирковата площадка в града, където ще бъде новата съдебна палата, вече е собственост на Висшия съдебен съвет. По думите му през тази седмица ще стане реалното предаване на този парцел, след което предстои проектиране. Народният представител изрази надежда, че до края на годината не само ще завърши проектирането, но и ще започне строителството на новата съдебна палата.

Най-четени