Connect with us

Импийчмънт

Секретарят на Нинова унижи Радев: Жалък! Анти! Лансира корумпирани, биячи на деца, садисти…

Published

on

Политологът и бивш шеф на кабинета на президента Радев – Калоян Методиев, отправи поредната си остра атака към държавния глава и служебното правителство. Младежът, чрез когото според мнозина говори самата Корнелия Нинова, дори обвини Радев, че е напълнил властта със „садисти на животни“, което е директна препратка към министър Крум Зарков и драмата с котката на Мая Нешкова.

Ето излиянието на Методиев:

Много е страшно да имаш президент без достойнство. Днес Радев затвърди последователната си политика на безпринципност, шикалкване и лъжи. Отказът да наложи вето за изпращането на оръжие за Украйна и ревизирането на договора за изпращането му свали маската.

Но още по-ярко я свали обяснението му – те другите са виновни, те ме принудиха. Жалък! Патетичен! Анти-лидер без позиция, който бяга от отговорност и манипулира обществените групи като ги насъсква една срещу друга подмолно. А когато трябва да вземе позиция, независимо каква, се гъне, хленчи и се крие зад другите.

Свали правителството с едни аругменти, които после прегърна. Излъга левите, че е техен, докато обслужваше десните. Излъга патриотите, докато лансираше глобалисти и неолиберали. И обратно. Разкри се като най-антиевропейският президент в историята ни, който ни докара до безпрецедентна външнополитическа изолация. Блокира социалните системи на държавата в най-антисоциалната политика заменила доходите за безсмислено купуване на самолети.

Наруши неколкотратно конституцията. Разби партийната система. Намеси се в изборите (доказано в международен доклад на ОССЕ). Лансира във властта чрез служебния си кабинет корумпирани, биячи на деца, садисти на животни, хора с фалшиви дипломи, некадърници взривили цели системи от сигурност до култура… Кохорта от един културен код. Този човек е заплаха за самата същност на държавата като общност от хора с общи базови интереси. Интересува се само от самия себе си.
Един президент повече от всичко е символ. Така е в цял свят. Докато нашият символ е човек без морал и достойнство, никога няма да преодолеем кризите, в които ще продължи да ни вкарва.

Най-четени