Connect with us

Спор(Т)но

Григор май е обиден: Какво да се доказвам!? Искам българите просто да ме разберат

Published

on

Българската тенис звезда Григор Димитров даде интервю за списание „Форбс“, в което говори за професионалния и личния си живот.

Гришо заяви, че е могъл да постигне повече в кариерата си досега и допълни, че не е приключил и очаква бъдещи успехи на корта. Димитров говори и за България, като не се съгласи с твърдението, че често се дистанцира от родината си.

„Усещам, че хората в България от години ме възприемат по по-различен начин. А аз съм българин, винаги съм играл за страната си, винаги съм обичал България.

Наистина нямам какво да доказвам, искам българите просто да ме разберат, нищо друго. Да, факт е, че се прибирам много по-малко, не давам кой знае колко информация за себе си. Но правя това просто защото фокусът и пазенето на енергията са ми много важни“, заяви Григор.

Димитров призна, че продължава да мисли за създаване на тенис академия у нас, но това ще стане, когато „нещата в нашата страна се нормализират“.

Тенисистът каза защо не участва всяка година на най-престижния тенис турнир у нас Sofia Open.

„Причината се крие в програмата ми за съответните години. Може би, ако времето беше по-различно, щях да го помисля по друг начин“, заяви Григор.

Българинът каза още, че би могъл да стигне до титла от Големия шлем и признава, че „в последните години около мен имаше много промени, които промениха фокуса ми“. 

Той признава също, че е имало случаи, в които личният му живот е бил пречка на случващото се на корта.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени