Connect with us

Спор(Т)но

Шокираща новина за Джокович! Изхвърлиха го от турнир, за да отворят място за Григор Димитров

Published

on

Новак Джокович няма да може да участва в предстоящите турнири от сериите “Мастърс” в Индиън Уелс и Маями.

Сърбинът беше включен в жребия за надпреварата в Индиън Уелс, но без да се знае дали ще бъде допуснат до територията на САЩ, защото не е ваксиниран срещу COVID-19. В крайна сметка здравните власти в страната не му издадоха необходимото разрешение.

Мястото на носителя на 20 титли от Големия шлем в схемата ще бъде заето от Григор Димитров. Българинът се класира директно за втория кръг, където ще срещне победителя от мача между Джордан Томпсън и Давид Гофен.

По правилник мястото му на Джокович в схемата трябва да бъде заето от първия тенисист в листата на чакащите извън списъка с поставените играчи, а това е именно Димитров. Така хасковлията вече е втори поставен и ще успее да избегне тежкия жребий, според който можеше да се изправи срещу Александър Зверев още във втория кръг.

Самият Джокович прие спокойно новината и призна, че е очаквал подобно развитие.

“Когато автоматично бях поставен в списъка с участници за турнирите в Индиън Уелс и Маями, бях наясно, че най-вероятно няма да мога да пътувам. Представителите на здравното министерство на САЩ потвърдиха, че мерките остават непроменени, което означава, че няма да мога да играя в страната. Успех на всички, които ще вземат участие в тези два чудесни турнира”, написа Ноле в социалните мрежи.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени