Connect with us

Импийчмънт

Всичко е ясно: Гълъб Донев брани машинките, които направиха шефа му Радев президент

Published

on

„Няма как един човек от политическа партия да държи кодовете на машините и да манипулира вота. Това не е една флашка, която се разнася напред-назад. Това е една сложна система”, каза в кулоарите на НС служебният премиер Гълъб Донев.

„Това, което служебното правителство и Централната избирателна комисия направиха, беше да гарантират прозрачност, честност и демократичност на изборите. Тези прословути кодове на машините бяха достъпни за всички политически партии, които заявят желание и се запишат да присъстват на отварянето на кодовете“, коментира още премиерът.

Донев подчерта, че темата с машинния вот е техническа и сложна, но увери, че Централната избирателна комисия е провела процеса публично, прозрачно и в присъствието на медиите.

На въпрос защо са се самосезирала прокуратурата, министър-председателят уточни, че това е в нейната компетентност.

Гълъб Донев коментира и възможностите за редовен кабинет в 48-ото Народно събрание. Той заяви, че вярва в разума и отговорността на Народното събрание да обедини своите усилия около сформирането на парламентарно мнозинство и коалиция, която да работи върху всички проблеми пред българските граждани.

Той отказа коментар дали би бил министър-председател, ако се състави редовен кабинет. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени