Connect with us

Парламент

Киро се гласи пак за премиер: Предлагаме правителство с ДеБъ! Който иска, да ни подкрепи

Published

on

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще предложат правителство на малцинството при втория мандат. Това обяви Кирил Петков на съвместна пресконференция на ръководствата на двете формации.

Два месеца след изборите единственото, което ГЕРБ направи е, че избра Вежди Рашидов и изкара хората на улицата заради хартиената бюлетина, обясни Кирил Петков.

ГЕРБ нито има визия, нито план. България стои в политически вакуум. Не може да продължава така – народът очаква план, визия, правителство, категоричен бе съпредсетелят на ПП.

Имаме готовност при втория мандат да работим за формиране на правителство на малцинството с ясно визия и план. Като трябва да има и определени гаранции, че парламентът е с особен да работи в такъв формат на малцинство, обясни Петков.

В последните 30 г. България страда от 3 големи недъг, заяви Асен Василев. Първият е, че голяма част от бизнеса зависи от държавата. Второ, бе България е с най-голямото неравенство в ЕС, което е стигнало до размери, които ни поставят между Кот д’Воар и Малайзия. Това е една от основните причини българите да напускат и да има отказ от участие в обществените процеси. Третото е липсата на справедливост, обясни Василев.

Двете големи задачи, с които България ще стане истинска част от Европа, са влизането в Шенген и Еврозоната, обясни той.

Като национални цели той изброи още борбата с неравенствата в доходите, освобождаване на бизнеса от държавния рекет, както и възстановяването на справедливостта.

Тези задачи са изпълними при работещ парламент, обясни Василев.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени