Connect with us

Нюзрум

Тошко Йорданов със сензационни думи за Бойко, Киро и Асен: Играят шах, бие ги и им се смее

Published

on

Ива Митева е експерт. Тя е много добър професионалист. Това е може би най-добрият председател на народното събрание в последните години. Това е факт. Но тя никога не е била член на партията. Това заяви пред bTV зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов.

„Убеден съм, че България трябва да стане президентска република. Ние знаем какво е отвътре, знам какво не работи. А дали ще се случи трябва да решат хората“, коментира още той по въпроса дали България трябва да стане президентска република.

По думите му министерски съвет управлява народното събрание и няма никакъв контрол на законодателната власт върху изпълнителната.

Относно изказването на политолога Калоян Методиев за мафиотизираната власт, Тошко Йорданов каза:

Advertisement

„Това е откровена глупост. В крайна сметка той е човек, който от лагера на президента, отиде в лагера на Корнелия Нинова. Те бяха един лагер, но БСП издигнаха за президент Румен Радев с тежко неудоволствие. Но това са техни комунистически драми, мен не ме засягат. Ние не сме партия на президента.“

„Ако ИТН беше в парламента, щеше да има мнозинство без ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Щеше да има правителство или щеше да има разговори, за правителство, в които ГЕРБ и ДПС не съществуват“, каза Тошко Йорданов зам-председател на „Има такъв народ“.

По думите му нито една партия досега не си е спазвала думата.

„Преди месец ПП и ГЕРБ само дето не се биеха по улиците. От два-три дни те само дето не се целуват уста в уста. Ето това ние не правим. Ако си държаха на думата и морала тези две партии, те не трябваше да правят това, което правят в момента“, каза Тошко Йорданов.

„В тая игра дето я играят на шах, Бойко Борисов ги бие и ги унижава Как се чувстват онези, които наистина искаха да направят промяна, гледайки ги как разменят еротични послания с ГЕРБ“, допълни Тошко Йорданов.

Advertisement

Йорданов каза, че ИТН ще участва на следващи избори.

„Както се казва не си оставяме магарето в калта. Следващият парламент, който ще дойде скоро ще си бъдем там, където ни е мястото с толкова колкото преценят хората“, каза той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени