Connect with us

Импийчмънт

Румен Радев прати придворния си пудел да джафка по Борисов! Вижте какво каза за Бойко

Published

on

Вижте как се разбират, когато няма правителство. Гласуват важни въпроси с мнозинство. Това заяви политологът Нидал Алгафари пред Нова нюз.

„Борисов говори много и нищо не казва. Това не му пречи да говори половин час. С интерес започнах да гледам и накрая спрях, защото няма съдържание. Започна умилително към ПП, после ги захапа. Започна умилително към Радев и после го захапа. 

С този начин на говорене правителство няма да има. Борисов каза, че третият мандат е най-вероятната хипотеза. Това е новината, т.е. няма новина“, каза още политологът Слави Василев. 

Според Алгафари кулминацията ще бъде, когато третият мандат бъде връчен и всичко се върти около Стефан Янев. 

„Въпросът е ДБ или БСП ще участват. Ще бъде нещо като експертно или програмно правителство. Ще изкара 5-6 месеца“, прогнозира той. 

„Много партии в едно правителство показват, че се изчерпват. Не знам как гражданите ще разберат политиката, ако ПП и ГЕРБ се коалират. Защо ще гласуваме после. Най-реалистичната възможност в НС е да има правителство с трети мандат, но не идва от ПП и ГЕРБ, а от лидерството на Стефан Янев. Малките партии ще наложат волята си на големите партии. Не казвам, че е невъзможно да има правителство, а че е малко вероятно да има такова. Борисов не е склонен да отстъпва“, допълни го Василев. 

„Ако Радев връчи мандата на Янев, значи иска да има правителство. „Възраждане“ нямат шанс, ДБ нямат шанс. Всички са се изпокарали. Единствените, които се заявиха, че ще са широко приемащи и говорещи, са хората на Стефан Янев. Това е заложено като възможност, в случай че никой не се разбере с никой, да имаме вариант“, обясни Алгафари.  

„Ние всички виждаме и коментираме, че първи и втори мандат няма да съставят правителство. Въпросът е дали ще даде третия на БВ или БСП“, посочи Василев. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени