Connect with us

Парламент

Генерал Гном нагло: Искаме мафията да ни подкрепи за правителство на ДеБъ и ПП

Published

on

Българската общественост очаква от избраните в Народното събрание да изберат правителство, но това не означава да е на всяка цена, заяви съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов по БНТ1.

“БСП какъв компромис направиха – дадоха цялата власт в парламента на ГЕРБ. Цял месец мина, а от ГЕРБ – ни вопъл, ни стон. Борисов е в много тежка ситуация, защото няма възможност за коалиционно правителство, а правителство на малцинството ще бъде избрано с гласовете не на тези, които той иска, а с тези на ДПС и БСП”, анализира генералът.
“Изходът е ГЕРБ да върне първия мандат и да подкрепи втория на “Продължаваме промяната” и ДБ. Борисов е в изолация, затова трябва да се оттегли”, дефинира депутатът, който на няколко пъти нарече ГЕРБ мафия.

“Докато съм съпредседател на “Демократична България”, ние няма да подкрепил правителство с мандата на ГЕРБ. За евентуален съюз с Борисов бих казал – гладна кокошка просо сънува”, добави бившият комунистически прокурор.

“На обкръжението на президента Радев им се услади да разпределят порциите, както казваше хидроинжинерът. Вероятно се надяват на поне още едно служебно правителство”, каза председателят на ДСБ.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени