Connect with us

Парламент

Делян Добрев сензационно: Приехме точката на Киро и Асен! Сега ги чакам на моята маса

Published

on

От ПП настояват за своите 16 точки, въпреки че това са допълнителни харчове в бюджета и ще се наложи да се теглят нови заеми. Както заявих и преди, аз съм готов да седна на една маса с Асен Василев и Кирил Петков и да говорим по техните 16 предложения. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев пред БНТ.

„От тях най-важната е 8-ма точка за КПКОНПИ. Днес подкрепихме предложенията на ПП в комисия, но те дори не участваха. Трябва да се отнасят малко по-сериозно“, отбеляза той.

„Днес приехме две от най-важните решения за подпомагане на бизнеса и битовите потребители на ток и газ. Приехме да удължим мярката за подпомагане на бизнеса, освен това прагът на помощта се увеличи от 250 на 300 лева. Мярката бе приета единодушно“, добави Делян Добрев.

Депутатът коментира и предложението на ПГ на ГЕРБ-СДС за компенсации от 1 лев на литър гориво. „Надявам се ПП да подкрепят този наш законопроект. Днес на енергийна комисия всички гласуваха единодушно за тези мерки. Искаме да постигнем максимален консенсус, защото от това ще спечелят потребителите“, заяви той.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени