Connect with us

Парламент

Лидерът на ГЕРБ изчерви Киро и ДеБъ: Или сте смели, или ще си платите! Както вече го направиха едни…

Published

on

„Единството и мирът ще са нашата цел в този парламент. България се намира в толкова критична ситуация, че не можем повече да си позволим дребнави спорове и детински битки и обиди в парламента“

Това заяви от името на ГЕРБ при откриването парламентарният лидер на групата Десислава Атанасова.

Тя подчерта, че Иван Рилски, когото честваме днес, е небесен покровител на България.

„Българските граждани много ясно казаха, че не искат да гледат противопоставяне. Те са прави да не искат да плащат социалната цена“, каза Атанасова.

„Заставиха ни да работим заедно. Всеки да настоява за своята си истина – такива бяха реалностите преди. Сега са други – след всички служебни правителства и едно кратко редовно, страната няма пари, трябва да укрепим доверието в институциите, трябва да разговаряме помежду си“, каза тя.

Атанасова призова за политическа смелост – да търсиш точки на съгласие с онези, срещу които са гласували собствените ти избиратели.

„Все по-тежко стои въпросът дали има смисъл от парламент. А това чертае край на представителната демокрация. Политическа смелост е да се сбогуваме с опорните точки и да не гледаме тясно партийния интерес“, каза тя.

„Политическата цена на провала на последните три парламента вече е платена от онези, които не приемаха реалностите. В битката срещу парламентаризма няма да има победители“, предупреди Атанасова, която е категорична, че съзнават отговорността си като първа политическа сила и изброи приоритетите на партията.

„Да се затегне фискалната дисциплина, да се приемат всички закони, необходими на Плана за възстановяване, съдебна реформа – за корупция по време на ГЕРБ не беше изнесено нито едно доказателство. Представянето на ГЕРБ като универсално зло е било политическа пушилка. Ако продължим, отново няма да има морални победители“, подчерта тя.

„Ние уважаваме избирателите на всички партии и настояваме вие да уважавате нашите. Апелирам да имате уважение към тях, когато излизате на тази трибуна“, обърна се лидерът на ПГ на ГЕРБ към останалите партии.

Най-четени