Connect with us

Парламент

Киро си е Киро и в парламента! Срича, мънка, накрая се закани да смени името на бул. „Дондуков“

Published

on

„Всички сме избрани с гласовете на българските граждани и да решим техните проблеми, да градим България за която мечтаем. В този парламент ПП ще възстанови работата от където беше спряна, този път като конструктивна, предвидима опозиция. Ще се водим от два принципа, да оправдаем доверието на нашите избиратели и изпълним своите предизборни обещания“, заяви в своята реч от името на ПП Кирил Петков. Бившият премиер през цялото време сричаше, мънкаше, бъркаше думи, говореше щуротиии разсмиваше залата!

Съпредседателят на партията повтори предизборните обещания, които дадоха, като подчерта – никакво увеличение на данъците, 3% дефицит, таван на тока до 250 за мегават часа, таван на цената на газа, вдигане прага на регистрация на ДДС до 160 хиляди лева. В социалната сфера Петков обеща увеличение на пенсиите с 20%, минималната работна заплата да стане 860 лева, нова дефиниция за енергийна бедност, вдигане на данъчния кредит за младите семейства с 50%, повишение на учителските заплати, минимална лекарска заплата от 2000 лева, а на медицинските сестри 1500 лева.

Още днес пък ПП ще вкарат прословутия си закон за КПКОНПИ, с които се дават разследващи функции на комисията, както и независим съдия да разследва главния прокурор.  

Приоритетите им във външната политика остават влизане на България в Шенген, еврозоната до 2024 година, а страната ни да е равнопоставен член на ЕС и НАТО. Петков обяви, че границите на всяка суверенна държава са неприкосновени и призова Русия да прекрати незаконната окупация.  

Кирил Петков се закани, че ще следят за принципност и последователност от техните колеги.

„За всички, които се наричат евроатлантици не означава да не уважаваш върховенството на закона и да не искаш премахване на корупцията по високите етажи на властта. За всички псевдопатриоти, когато се движите по „Граф Игнатиев“, после по „Дондуков“, минете по „Цар Освободител“, видите „Московска“ и стигнете до паметника на Съветската армия, да сте видели паметник на цар Симеон, на цар Борис I“, заяви Петков и заяви, че трябва да се спре с псевдонационализма, а да прокарва чужди интереси. Ще направим така, че страната ни да се гордее с предците, които са водили страната въпреки великите сили.   

Най-четени