Connect with us

Парламент

Радев разтресе парламента: Военолюбци искат да ни вкарат във война, но те пушка няма да хванат!

Published

on

„В деня на св. Иван Рилски, който през целия си жизнен път призоваваше за смирение, приветствам всички вас, на които българите гласуваха доверие. Въпреки краткия живот на последните парламенти всяко начало е заредено с надежди и на вас се открива възможността да отправите надежда в тези тежки времена“, заяви в своята реч президентът Румен Радев.  

Той призова за съставяне на правителство, което да изведе страната от спиралата на политическа нестабилност, като ключа е именно в народните представители. „Но е нужен разум, кураж, за се състави правителство, което да управлява във време на тежки изпитания. Паралелно с това всички съзнаваме, че това Народно събрание е изправено пред редица неотложни въпроси, затова парламентарното време е ценно и избирателите ще се почувстват излъгани, ако то бъде удавено в скандали“, заяви Радев.  

Президентът отчете бедността, ниските доходи, социалната криза, която влече със себе си и ръст на престъпността, а мерките трябва да бъдат решителни. Той призова за приемане на бюджет до края на годината, но предупреди, че ако това не се случи, служебното правителство вече има изготвен такъв. Радев призова обаче партиите да подходят към него професионално, а не предизборно. 

„Основен приоритет на работата на парламент и правителство е гарантиране на националната сигурност. Още днес служебното правителство ще внесе приетата програма за приоритетни инвестиционни разходи на МО и проекта за вторите осем самолета. Този парламент трябва да вземе решение дали България ще загуби въздушния си суверенитет, каза Радев. Надявам се войнолюбците да са малцинство в 48-ото НС“, добави той.

„Само на километри от нас бушува война, хората които народа избра да го управляват са длъжни да осмислят много внимателно всички възможни рискове пред страната. Голямата задача пред политическата класа днес е да опазим България от пожара който бушува. Като човек който е наясно с цената на риска, знам че тъкмо най-превъзбудените военнолюбци няма да хванат оръжие, но с лекота залагат живота и сигурността на българите. Искрено се надявам, че тези военнолюбци ще бъдат малцинство в парламента“, заяви още Радев. 

Най-четени