Connect with us

Timeline

Комшийка на Петков го взриви с писмо: Кириле, Радостин Василев те записва! И ще покаже всичко!

Published

on

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева

Драги Кириле, ще ти дам приятелски съвет. Ще бъде добре за теб, съседе, да се вслушаш, уверявам те. 

Днес по БНТ Радостин Василев каза, че Парламентарната група на „Продължаваме промяната” ще внесе негов сигнал срещу Весела Лечева в КПКОНПИ. Недей да водиш чужди битки, Кириле, имаш си достатъчно предизвикателства пред теб и пред партията. Не се превръщай в щит за чужди грехове. Не допускай да те използва всяко присламчило се политическо мекере. Каквито и обещания да си давал, не превръщай втората политическа сила в заложник на прегрешения, които намирисват на престъпления.

Не се подвеждай по Радостин Василев, гледай мен, как брутално постъпи, когато започнах да го изобличавам за краткия му, но скандален престой в министерството на младежта и спорта – записвал е разговорите ни, публикува лични чатове, даже си съчини любовно писмо от мен. Следващият път като се видим – ще ти покажа, ако си любопитен, всичко написано от Радостин Василев за теб, Асен Василев и Даниел Лорер в Месинджъра. Не искам да съм лош пророк, но когато се скарате – това ще последва: ще извади смс-и и записи. Ти си го посрещал в лабораторията и си ходил да се срещаш с отцепниците в дома му. Близко е до ума, че те е записвал. Щом е записвал мен, какво остава до теб! Мен това не ме притеснява – аз съм откровена и директна – каквото говоря за политици насаме, мога да го повторя по телевизията.

По-специално е за теб, Кириле.  Самият Радостин ми е разказвал как е разигравал Татяна Дончева, докато я прелъже да отиде в кантората му в Студентския град, за да запише срещата им на видео, което предаде в спецпрокуратурата.

Кириле, ти готов ли си да отговаряш за дейността на Радостин Василев като министър? Или Слави Трифонов следва да отговаря? Кой?

– ОК ли си с това, че беше назначил за шефове на държавната лотария (БСТ) и на спортните имоти (НСБ) приятелите си от детинство Александър Тодоров и Венцислав Петков, а за шеф на тотото в родния му Плевен техният авер Александър Станев?

– ОК ли си с договора за 1 800 000 лева за “скъп и ненужен” софтуер, както го определи служебният министър Весела Лечева? Като финансист с диплома от Харвард, как преценяваш – ако всичко е наред с договора между НСБ и “Софтуер Груп БГ”, защо частната фирма върна парите – 1 100 000 лева, авансово преведени с платежно нареждане, написано на ръка, в УникредитБулбанк, а не през системата СЕБРА? Сдружение “Младежка радост” е върнало 80% авансово получените пари от договора за 500 000 лева. Министър Лечева съобщи, че са били предвидени 7 800 лева за наем на зала във Велико Търново. Аз попитах в “Шератон”, на пъпа на София, няма да повярваш – балната зала плюс 3 конферентни зали се отдават на ден общо за … 1 320 евро!

– ОК ли си с това, че на фирми на съпруг и съпруга са дадени близо 2 000 000 лева за реклама на тотото в метрото? Моля те, Кириле, слез един ден в метрото на станция “Васил Левски” или на Университета, близко е до вас, виж дали има реклами, които си заслужават парите! Аз обиколих няколко спирки – нищо няма. Вестник “19 минути” показа някакви мижави пана в подлеза преди една станция. Толкоз. 

– ОК ли си с това, което каза министър Лечева, че са отпуснати 1 милион лева за шапки, флайери и нещо си по морето, което, според нея, е раздуто 5 пъти!

– ОК ли си с това, че бившият пиар на министерството на младежта и спорта Кирил Веселински е бил на заплата и отделно – на граждански договор за 14 400 лева? ОК ли си с това, че приятелят на Радостин Василев адв.Велислав Йонев и кантората му имат множество договори на обща стойност над 100 000 лева?

-ОК ли си с това, че съпругът на партийната майка на Радостин Василев Виктория Василева е получил договор за работа на националния стадион за 2 520 лева на месец?

Кириле, ти обичаш да даваш примери: Линда трябва да продаде 300 торти на месец, за да си плати разходите и данъците – 1200 лева.  Виждаш ли тук за какви подаръци става дума?!

Кириле, ти продължаваш да настояваш на своето – “нулева толерантност” към корупцията. Добре! Изпращам ти линкове с мои публикации за министерството на младежта и спорта и подчинените му търговски дружества – прочети и прецени. 

Кириле, да не сте приели Радостин за член на “Продължаваме промяната”? Той говори днес по БНТ за “тесен кръг”, изказва се като говорител на партията… брей, какво става? Амбициозният кариерист не успя да овладее ИТН, нима превзема отвътре ПП?!

Впрочем, помоли Асен да обясни на Радостин разликата между “Турски поток” и “Северен поток”, че днес сътвори огромен гаф, сливайки ги и така наводни с газ цяла Европа-:)))

Кириле, помнѝ: “Веднъж предател, завинаги предател”. Обещай ми да се пазиш. Нали?!

П.П. Срещу Радостин Василев има сигнали в икономическа полиция и в прокуратурата за: нахлуването в спортен комплекс “Диана”; за “самоуправство” в клуба на ИТН в Плевен; за натиск и заплахи от Христинка Иванова, депутат от ИТН; до КПКОНПИ за злоупотреба с власт. Отделно служебният министър Лечева е депозирала договори и документи в ГДБОП и ГДНМ. 

Кириле, има ли друг министър от твоя кабинет с толкова скандали и сигнали?! Не. 

Днес Радостин Василев каза, че “с тези сигнали плашат гаргите”. Какво уважение към законите от адвокат, а?! А никой не е над закона, както казваш ти, драги Кириле.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени