Connect with us

Гербери

Нинова е бясна от тези думи на острие на ГЕРБ в ефира на БНР, Киро и Асен я умъртвяват

Published

on

„Усилието ни е партиите да започнем да си говорим. За да бъдеш в управлението, трябва да си постигнал и резултат. Хората са раздали картите, политиците трябва да ги отиграят. Логично е първата политическа сила да е носеща конструкция на едно управление“. Това каза пред БНР Тома Биков от ГЕРБ. И допълни, че между партиите има теми за разговор.

„Предлагаме формат. Ако не им харесва, да предложат друг“. Биков посочи, че ПП са по-радикална левица от БСП и вее играят на нейния терен:

„Трябва да имаме проевропейско и антикризисно управление. Ако не сме в състояние на това, означава да продължим да затъваме в кризата… Имаме самочувствие след година и половина мачкане, че хората са ни дали най-голямо доверие. Ние сме длъжни да опитаме. Заради това сме готови да подадем ръка на тези, които са ни хулили и стигматизирали.

Нов предсрочен вот би изиграл ролята на капката, която да прелее чашата и да разпадне българската политическа система. Политическата криза има правила, тя може да бъде решена по неудобен за политическите лидери начин. Когато се правят жертви, когато общественият интерес се поставя над личния и над партийния“.

Advertisement

По думите му успех за партия ГЕРБ е, че не се е радикализирала и е продължила да бъде отворена формация: „Всяка радикализация води до маргинализация“, завърши той. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени