Connect with us

Нюзрум

Владисав Горанов възбуди Киро и Асен: ГЕРБ си има собствен живот! Борисов вече не е ГЕРБ…

Published

on

Има натрупани проблеми, които са предизвикателство за всеки, който тепърва ще управлява България. Има много причини да се направи редовно правителство, за да може да има парламент, който да взима решения.

Това заяви в ефира на bTV бившият финансов министър и член на ГЕРБ Владислав Горанов.„Дори разведени семейства се събират, когато е важно за децата“, добави той.

По думите му има незрели политически формации, включително отчасти дори и ГЕРБ. Според него има повече обединителни неща в името на народа. „Танцът кой ще е виновен, ако не се състави правителство, не трябва да е ритуален“, смята той.

„Ясно е кое е важно за страната в момента, глупаво е някой да се крие зад червени линии“, смята той.

Advertisement

Асен Василев не е състави или изпълнил нито един бюджет. Прибързано е да разчитаме на прогнозите му. На него никога не му се получава да плати сметката на решенията му.

Когато вярваш в перпетуум мобиле, не откриваш философския камък. Той вярва, че може да харчи много пари и то назаем и да създава така благосъстояние. Ако беше явно, че пенсиите могат да бъдат раздути до безкрай, без това да стане за сметка на дефицит и дълг, то щеше да е направено още по времето на Жан Виденов“, каза Горанов.

Според него трябва България да стане част от Еврозоната.

„Дългът през следващите години ще расте с висок темп. Това обаче не е чак такъв проблем, защото тръгнахме от много ниска позиция“, каза още той.

„Отвън обаче изглеждаме несигурни, нестабилни и неадекватни в отношението си към собствената си къща. Пазарът не ни иска“, каза още Горанов.

Advertisement

Горанов е категоричен, че ще ни излезе през носа увеличението на пенсиите така рязко от страна на ПП и ще вкара страната в още по-голям дълг.

Не знам дали Плевнелиев и Паси ще изиграят брачен консултант за изграждането на нещо, но децата са много сърдити и е важно тези, за които са гласували, да направят нещо“, каза Горанов.

„ГЕББ е партия, която през годините вече изгради собствен живот. Борисов не е ГЕРБ, но е важна част от него. Борисов пречи на много хора, но всъщност нищо не може да стане без него. Затова искат да го няма. Не се прави така политика“, категоричен е Горанов.

Най-четени