Connect with us

Нюзрум

Лора се присмя на Копейкин: Като умре член на Възраждане, ще го отразим в една минута! И стана страшно в студиото…

Published

on

„Не е редно каквато и да е извънредна новина да е отразявана по такъв начин от всички видове национални медии. Това е новина, факт, но не може по всичките телевизии да върви едно и също нещо в продължение на половин час, извинете, не е редно.

Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов относно извънредните емисии новини по всички медии за смъртта на кралица Елизабет II.

„За наводнението не давахте толкова материали. Това е част от световния новинарски обмен, смъртта на кралицата е международна новина“, каза той.

„Това е новина, факт, но не е повод за извънредна новинарска емисия от половин час по всички медии. Медиите трябва да се извинят на българите“, каза той.

Тези му думи обаче изнервиха водещата Лора Крумова, която видимо още в началото на разговора бе форсирана.

„А вие, ако дойдете на власт, какво да очакваме да се случи с медиите? Вие не сте журналист, но си мислите, че разбирате. Как ще станат нещата – смърт на международен лидер – 30 секунди ефир, смърт на български политик – минута ефир, а на член на „Възраждане“ – минута и  половина“, присмя му се Крумова.

„Ама вие трябва да си вземете тези решения, това е неуместна ирония. Няма как да се съглася, че такава новина трябва да заема цялото внимание на българските граждани“, каза той и отново даде за пример това, че не е имало подобно извънредно излъчване заради наводненията в Карловско.

„Когато има бедствие, екипите трябва да стигнат, за да предават от там“, обясни му Крумова.

„Ама кой екип тогава беше в Балморал“, запита Костадинов.

„Ами, не е имало екип там“, каза тя

„Да, тогава предавахте каквото даваха другите медии“, контрира я Костадинов.

„Вие бъркате, казвам ви го като журналист, Вие не сте журналист, но използвате това за политическата си платформа“, критикува го остро Крумова.

„Чуждопоклонничество е това. Имаше много неверни неща. Тя не е най-дълго управлявалият монарх. Да не говорим, че Англия има много грехове към България, трябва да си знаем историята“, подчерта той и добави, че кралят на Тайланд е управлявал повече от нея.

„Няма да бъдете и вие расисти и да делите лидерите на европейски и чуждестранни“, добави той.

„Смятам, че е нормално да има извънредна емисия, когато подобно събитие се случи. Ако нещо се случи с някой български политик, включително и с вас, пак ще има извънредна емисия“, заяви Крумова.

Двамата решиха да сменят темата и да поговорят за политика.

„Ние на втори октомври не отиваме на избори, а на референдум да видим дали България въобще ще продължи да съществува и дали ще я има на картата“, каза той.

Според него в момента България не е държава, а просто територия.

Той бе попитан какво мисли за присъствието на руския посланик зад гърба на президента в Деня на Съединението. Костадинов обаче отрече да знае за подобно нещо.

Все пак Крумова настоя да даде коментар:

„Не трябва да бъде там“, поде вече гневно Костадинов и продължи: „Това е малко като с вашата теза за британската кралица. Направили са ни лошо в миналото, това значи ли сега да го мислим“, каза той, дебело подчертавайки че така цитира водещата.

„Толкова ли не може да си измислите собствен отговор, че ме цитирате или бягате от това“, запита тя, но не получи отговор.

„Истината е просто истина. Тя няма как да бъде скривана и манипулирана, ако мислите обратното, то тогава това отговаря защо българската журналистика е на този хал“, отсече лидерът на „Възраждане“.

„Много политици са се упражнявали върху българската история и върху българската журналистика и никой от тях не е стигнал далеч“, леко като заплаха заяви Крумова.

Костадинов обаче не отстъпи и я запита колко от тези политици са били историци, но не получи отговор.

За финал той отново затвърди тезата си, че България не трябва да е член на НАТО и трябва да предоговори условията си за членство в ЕС.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени