Connect with us

Парламент

Бойко може да подкрепи нов кабинет, но преди това ще тропне по масата: без враговете Киро и Рашков

Published

on

Дали ще излъчат Асен Василев или някого другиго и ще се опитат да сглобят правителство или ще го върнат, това коментира за „Продължаваме промяната“ социоллогът Андрей Райчев пред „Дойче веле“.

Този вариант ми се вижда много малко вероятен, те едва ли ще направят нова грешка. Защото едно такова развитие отново ще бъде изцяло в полза на Борисов. То ще изглежда така: „Махнете Кирил Петков и Бойко Рашков и да направим правителство за една година, защото хората не искат избори.“ Това ще направи слабо правителство, през цялото време зависимо от прищявките на кого ли не, но Борисов може да си го позволи, защото реши въпроса си за Македония. Ако ПП направят тази грешка, страната ще затъне в преговори и пазарлъци, а ПП ще се надупчат като Самарското знаме. Много малко вероятно е те да я направят – аз оценявам този вариант на не повече от процента, коментира Райчев.

При Борисов нещата не опират до това да се върне на власт. Казвал съм го вече пред ДВ: за него въпросът беше да излезе от изолация. А в момента вече е излязъл от изолация, практически. Всички преговарят с него, решенията пак опират до него, а тезата „Никога с Борисов и с ДПС“ просто вече не върви. Нещо повече: Борисов получи инициативата и в пълна степен се възползва от нея, категоричен е социоогът.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени