Connect with us

Fake Harvard

УНИЖЕНИЕ НА ДЕНЯ! Разкриха депутат на Киро: Влачеше се по корем в ГЕРБ, за да стане председател

Published

on

„Наша цел е България да е свободна, демократична и правова държава. Наша цел е българите да бъдат спокойни, толерантни помежду си и заедно да преодоляваме кризите. Ако тяхната цел и техният интерес е същият, добре дошли. Защото е крайно време да покажем силата на съединението. България и народът ни е толкова разединен, че няма нужда от допълнителни червени линии и грозен политически дебат. Мисля, че след изборите българите ще са показали кой може да носи отговорност“, каза председателят та парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в ефира на БНТ. Атанасова говори за евентуална бъдеща коалиция между ГЕРБ и ПП. За такава възможност вече намекна и Бойко Борисов преди дни.

Тя припомни миналите правителства на ГЕРБ – първото на малцинството със 117 народни представители, следващите две – коалиции с Реформаторския блок и патриотичния фронт. И изтъкна, че партията винаги има ясна платформа и програма, за разлика от ПП, които се сдобили с програма чак след като ги свалиха от властта, по нейни думи.

Атанасова не заяви директно, че ГЕРБ биха влезли в коалиция с ПП, но каза, че ще търсят „надпартийни решения“, както и че трябва политическите сили да се обединят в името на българите.  Възможно било обединение на всички, които имат еднаква ценностна система особено по темите за европейския път на България, НАТО, Еврозоната, Шенген, както и за демографията, инфлацията, енергийната и социалната криза.

Слушах г-н Ананаиев, защото той беше в управление на ГЕРБ с Реформаторския блок. Той се влачеше по корем из централата на ГЕРБ, за да стане председател на Транспортната комисия в 43-тото Народно събрание. Правителството, „Промяната“ и „Волт“ са символ само за несправяне и газене на Конституцията на страната. Всичките им решения бяха санирани от българските съдилища и ние сме удовлетворени, че правовата държава реагира на пиар акциите им. Говоря за „Капитан Андреево“. В 45-ото НС имаше едно решение да забранят на Министерския съвет всякакви сделки. Но Конституционният съд ги шамароса. После Кирил Петков с лъжа и погазване на закона стана премиер. И пак КС ги шамароса. После конституционно избраха шеф на КЕВР. След полагането на клетва Петков смени шефовете на „Булгаргаз“ и КЕВР, защото вдигали изкуствено цените. А сега имаме газова криза и бизнесът е в шок, каза Атанасова.. Настимир Ананиев пък беше в студиото преди Атанасова.

Погледнете им законодателството – елементарно и против всякакви правни норми предлагат някакъв механичен сбор от закони за КПКОНПИ. Само че този господин не каза къде отива единият лев на всеки литър бензин или дизел. Ние смятаме, че тези пари се крадат и има доклади на службите за това. Никой не може да обясни и защо Корнелия Нинова твърдеше, че не изнасяме оръжие за Украйна, а журналисти показаха обратното, допълни още тя. 

Според нея ГЕРБ са осъзнали собствените си грешки и няма за какво да се извиняват. И попита: За какво да се извиним? За това, че когато ние управлявахме, бензинът беше 2,50 лева, а хлябът – лев? Олиото сега е шест лева, полицията всеки ден хваща шофьори с наркотици, значи има и множество канали.

ГЕРБ не е в управлението повече от година и половина. За това време Бойко Рашков имаше целия инструментариум. Ако имаше нещо, което да е корупция, те щяха да го извадят. Стигна се само до незаконните арести. Обидите и клеветите към ГЕРБ са всъщност към тези 650 000 български граждани, които ние представляваме. Ежедневието, трапезата, за която хляб така и не осигуриха, нито заляха България с олио, нито има сигурност в домовете и по пътищата на България. С кое това правителство успя? ГЕРБ призовава правителството и следващото служебно веднага да започнат организацията на публичен конкурс за доставки на газ за България. Задължително – диверсификация без руски доставки. Тези митични седем танкера къде ще разтоварят? Никъде, това е просто бомба, която ще гръмне по време на следващото служебно правителство, каза още Атанасова.

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени