Connect with us

Fake Harvard

Бойко, на тези ли предлагаш обща власт!? Пак те обвиниха, че си мафия и ви патили със Слави да ги свалите…

Published

on

„Следващата седмица имаме събиране на двата ни колективни органа – изпълнителен съвет и национален съвет на „Продължаваме промяната“, за да решим дали на предстоящите избори да се явим съвместно с „Демократична България“. Каквото и решение да вземем, с ДБ така или иначе ще извървим изборния процес и ще продължим започнатото заедно. По отношение на връщането на държавността и на борбата с мафията нямаме разминаване“.

Това каза пред БНР Росен Костурков от Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“. И посочи, че ИТН „с любезното съдействие на ГЕРБ и тъмните финансови кръгове зад тях са свалили правителството“.

Неговите очаквания са служебното правителство да продължи борбата с мафията, тъй като самият президент я е започнал.

„По отношение на газа се размина нашето правителство с президента. По отношение на газовите доставки и отношенията с „Газпром“ явно настъпихме интереси. Служебното правителство, и да иска, няма как да накара „Газпром“ да изпълнява търговския си договор“.

Костурков посочи най-сериозната грешка в управлението – „недостатъчната и неправилна комуникация между партньорите в коалицията“: „Още март знаехме, че ИТН ще бутне правителството. Може би още тогава трябваше да поискаме вот на доверие и да се опитаме да променим нещо“.

Най-четени