Connect with us

Fake Harvard

Нова чудовищна афера на Киро! Петков назначил министри, на които фирми да се отчитат, любовницата е в кюпа

Published

on

Кирил Петков се опитва да овладее Министерството на регионалното развитие и практически вече го е направил. Това обяви зам-шефът на “Има такъв народ” Тошко Йорданов пред журналисти в парламента.

Министърът на регионалното развитие в оствка Гроздан Караджов е именно от квотата на “Има такъв народ”. Йорданов напомни, че министерството отговаря за парите за пътища и ВиК, а пък премиерът в оставка Кирил Петков уволнил заместниците на Караджов.

Правеха отвратителни намеци за МРРБ, затова сега аз ще ви кажа фактите. Петков уволни всички зам-министри и сложи двама негови, на които е дал правомощия да се занимават с паричните потоци, обясни Йорданов. Според него Петков разпоредил всички пари, които трябва да се плащат на фирмите на стойност над 900 хил. лв. да се одобряват от назначените от него зам-министри и Министерския съвет.

Притисната до стената, фирмата трябва да ходи да се разбира със съответния зам.-министър, посочи Йорданов. Според него, това решение на Петков излиза извън конституционните му правомощия. Затова и МРРБ пуснали жалба.

Съответната фирма е принудена да му стане приятел (б.р.- на зам.-министъра), да го мотивира, за да си получи парите, каза още Йорданов.

Двамата новоназначени зам-министри са Ивайло Стайков и Александър Стоянов, като Йорданов насочи журналистите сами да проверят къде е работил Стоянов, “в какви фирми и дали няма общо с източването на пари преди”.

“Петков назначава хора със съмнително минало и създава прекрасна корупционна среда да си плащат процента или да сключват юридически договор с адвокатска кантора Джангов, Джингов, както и да се казва, срещу част от сумата, която получават”, посочи Йорданов.

Най-четени