Connect with us

Нюзрум

Запалшен от затвор, министър Сашо Кеша призна: 65 процента от газа в Чирен го няма! Киро и Асен го продали…

Published

on

„В момента газовото хранилище в Чирен е запълнено на около 35%. Прави се всичко възможно, за да се подсигурят адекватно всички количества и това ще се случи“, коментира пред журналисти министърът на енергетиката в оставка Александър Николов.

Той оправда малкото количество нагнетен газ с доставките на синьо гориво в Европа. Но не обели дума за основната приина – продаваното на тъмно от Кирил Петков и Асен Василев огромно количество газ на техни близки фирми, които след това го препродават!

„Ситуацията с доставките на природен газ не засяга само България, а цяла Европа. За съжаление, зависимостта от руски газ нарасна през последните години. Когато основният доставчик на Европа не е устойчив и не преследва само търговски цели не може да се прогнозира какво би се случило реално“, коментира Николов.

По думите му заради ситуацията в света никой не разкрива не разкрива информация, откъде доставя и с кого преговаря за газ.

Преди дни за кризата с газа предупреди депутатът от ДПС Рамадан Аталай, който посочи, че запасите в Чирен са много малко, а т.нар. евтин американски газ се е оказал по-скъп с 11 долара.

Най-четени