Connect with us

Нюзрум

Бивш лидер на ДеБъ сгащи министър Надка! Пита я за „съветски“ съдия в нашия съд, когото тя крие

Published

on

Бившият съдия и общински съветник Методи Лалов излови правосъдния министър в оставка Надежда Йорданова пред повереното й ведомство. Лалов се бе въоръжил с плакат с искане да освободи съдия, за който е доказано, че няма българско гражданство.

„Министър Йорданова, защо мълчите за „съветския“ съдия Алексей Трифонов?“, гласи въпросът, който месеци наред Лалов и журналистката Валя Ахчиева задават към правосъдната министърка. Оказва се, че служебният министър Янаки Стоилов е направил проверка, която е установила, че актът за раждане на въпросния магистрат не е истински и на практика той няма българско гражданство.

Попитана защо не предприема никакви мерки за неговото отстранява, въпреки че законът й позволява да го освободи, Йорданова заяви, че с във връзка с тази проверка във Върховния административен има влязло в сила… и там Йорданова бе прекъсната от Ахчиева, която заяви, че това, което говори министърът на правосъдието в оставка просто не е вярно. Лалов пък припомни на Йорданова, че във ВАС единствено е разглеждано дело по оспорване избора на Трифонов от Евгени Георгиев и в хода на това производство е влезнала процедурата. ВАС ясно са казали, че оспорването на българско гражданство не става по съдебен ред, нещо което очевидно Йорданова не знаеше.   

След като установи, че не е наясно с процедурата, Йорданова се опита да обясни, че имало доклад на две дирекции, темата се надграждала и трябвало време. „Продължавам да правя проверките, след две седмици отново ще кажа…“, заяви Йорданова и не пожела да каже коя е дирекцията, която е дала доклада си по случая. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени