Connect with us

Нюзрум

Хиляди онемяха след тези думи по БНТ: Петков да свиква с мисълта, че Борисов е вождът на нашето племе

Published

on

Преди 6 месеца това правителство събра огромна подкрепа, но се провали катастрофално. То се самосвали, защото продължи да живее в сферата на фантазията, на революционен авангард, който ще ни заведе в светлото бъдеще. Така метафорично описа в ефира на БНТ социалният антрополог Харалан Александров днешната политическа ситуация у нас.

По думите му сме били на прага да провалим още една тема – таза с РС Македония, но благодарение на доброто лидерство на Борисов, който направи изненадващ ход, с който България се размина с голямото бедствие да остави усещането у нашите партньори за едно напълно провалено общество.

Благодарение на мъдрото решение на Борисов България вече е мъдрата държава след вземането на решението за РС Македония, бе категоричен Александров.

Той препоръча на Кирил Петков  да свиква с мисълта, че Борисов е вожд на нашето племе. Защото ние имаме изключително сложен свят, а това изисква сложен ум, какъвто има Борисов. От другата страна имаме обясняването на ПП, че светът е битка на доброто и злото, като ПП са на страната на доброто, което според него  е интелектуална, но и морална нищета. 

Те не можаха да напуснат този разказ, затова ще започне да отшумя тяхната популярност, а щетите, които нанесоха на страната тепърва ще ги отчитаме, изтъкна анализаторът. 

ПП не можаха да влязат в реалността на управлението. Те не напуснаха революционната разрушителна стихия, която втрещиха обществото, уточни Александров. 

По неговите думи при едни бъдещи избори радикалното ядро на либералната градска общност ще подкрепят ПП, които ще заложат на хейта. От ПП ще чувстват по-комфортно в предизборен режим, отколкото в управлението. Но той много се надява тя да оцени смислената политика на Христо Иванов и Демократична България, която е една системна партия за разлика от двете популистки партии – ПП и ИТН, които се сбиха за байрака на пиратския кораб и го оставиха да потъне, образно коментира Харалан Александров. 

Advertisement

Намерете ни във Facebook

Най-четени